De Lekruiters
Geschiedenis

Geschiedenis

De lekruiters zijn al jaren gevestigd aan de Tiendweg in Lekkerkerk. De vereniging bestaat van oudsher uit een grote groep mensen die actief waren in de paardensport. In de afgelopen jaren is er veel veranderd.
Zo was er in 2011 spraken van een uitplaatsing i.v.m. het beĆ«indigen van de huurovereenkomst van de locatie aan de Tiendweg. Gelukkig is dit niet doorgezet maar dit heeft wel een grote impact gehad op de vereniging. Door alle veranderen die in het verschiet lagen was er bestuurlijk en onder de leden onderling afstand ontstaan. In 2013 leek de samenhang zich te herstellen en wilde het overgrote deel van de vereniging zich weer inzetten voor een vereniging en de verhuizing. Echter werd op het laatste moment dit plan ‘on-hold’ gezet door de gemeente en zit de vereniging nog altijd aan de Tiendweg.
Door de verhuisplannen was er voor gekozen om toen niet meer te investeren in de locatie aan de Tiendweg maar de focus te leggen op de nieuwe locatie. Toen de verhuisplannen ‘on-hold’ werden gezet was er dus achterstallig onderhoud. Met behulp van Stichting SVN is de vereniging weer toekomst bestendig gemaakt en is er een goede buitenbak met all weather bodem neergelegd met de huidige Ruif.