Shetlanderdag
Shetlanderdag

Shetlanderdag

Wanneer

za 2 2023    
Hele dag

Evenement type

Actief met je shet! bij PSV de Lekruiters

Op 3 september 2023 organiseert PSV de Lekruiters: actief met je shet.

Tijdens deze actief met je shet-dag kan er aan de volgende onderdelen deelgenomen worden:

 

Clinic “kennis maken met dressuur aan lange teugel”

Is het dressuur aan de lange teugel nog nieuw en wil je eerst nog een les volgen voordat je mee doet aan de proeven. De les zal gericht op de beginselen van het lange teugelen, dus waar loop je, hoe stuur je, hoe geef ik de hulpen en waar moet ik opletten, etc. Deze les is in eerste instantie niet gericht op het door trainen van de pony.

De lessen wordt in tweetallen gereden en duurt 40 minuten.

Kosten per deelnemer € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet leden

 

Clinic “les dressuur aan lange teugel”

Is het dressuur aan de lange teugel niet nieuw meer en wil je tips om verder te trainen? Dan helpen wij je graag verder in de les dressuur aan de lange teugel.

De lessen wordt in tweetallen gereden en duurt 40 minuten.

Kosten per deelnemer € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet leden

 

Clinic “Horse agility les”

Leer meer over horse agility, krijg tips en trucs en oefen de behendigheid van je pony op de meegebrachte kleurrijke obstakels. De les wordt gegeven door my little ponies. Ze zijn onderdeel van de Go social familie, daarnaast geven zij al jaren horse agility demonstraties op o.a. horse event. Bezoek hun website My Little Ponies voor meer informatie en filmpjes.

De lessen worden in groepjes van 3-4 deelnemers gegeven en duurt 45 minuten.  We proberen de groepjes weer in te delen op niveau. (heb je specifieke wensen geef dit bij de inschrijving door dan kunnen we kijken of we dat kunnen regelen)

Kosten per deelnemer € 25,- voor leden en € 27,50 voor niet leden

 

Wedstrijdrubriek “dressuur aan de lange teugel”

Net als onder het zadel of het mennen kunnen er dressuurproeven aan de lange teugel ‘gereden’ worden. De klasse basis is de laagste klasse. Hierin worden figuren in stap gereden en aantal stukken in draf. In de klasse licht worden de figuren in draf gereden. In de klasse midden wordt het wijken, verzamelde draf, schouder binnenwaarts en achterwaarts gevraagd. In de klasse zwaar worden naast de oefeningen van de klasse midden ook de travers en appuyeren gevraagd.

Rubrieken B t/m Z2. Er kan 1 proef per klasse gestart worden. Bij genoeg deelname worden de rubrieken weer gesplitst in jeugd en volwassen (18+)

Kosten per proef € 10,- voor leden en € 12,50 voor niet leden

 

Wedstrijdrubriek “Horse agility”

In deze rubriek wordt gevraagd met de pony, al dan niet bereden of aan de hand, een obstakelparcours af te leggen met ca. 9 onderdelen in een afgesloten ruimte. Het gaat om het zo snel mogelijk afleggen van het parcours met aftrek van strafseconden voor niet, of niet volledig correct uitvoeren van de opdracht. Deelnemers tot 12 jaar leggen het parcours niet op tijd af maar krijgen punten voor het uitvoeren van de opdrachten.

Voorbeelden van mogelijke obstakels zijn o.a. voorbenen in een autoband plaatsen, labyrint doorlopen, kleine hindernis springen, achterwaarts inparkeren enz.

Bij de gevorderde groep zullen de onderdelen iets moeilijker worden gemaakt en strenger worden beoordeeld of je het goed uitvoert.

Je mag per start 2 keer het parcours afleggen, waarbij het tweede rondje telt voor het klassement. Je kan per combinatie 1x deelnemen aan de hand en 1x deelnemen onder het zadel.

Kosten per start € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet leden

Er kan opgegeven worden in de volgende rubrieken:

Kids tot 12 jaar

Junior beginner (van 12 t/m 17 jaar)

Junior gevorderd (van 12 t/m 17 jaar)

senior beginner (van 18 tot …. jaar)

senior gevorderd (van 18 tot …. jaar)

 

Wedstrijdrubriek “Springen aan de hand”

In deze rubriek wordt gevraagd met de pony aan de hand een springparcours af te leggen met ca. 9 hindernissen in een afgesloten ruimte. Het gaat om het zo snel mogelijk afleggen van het parcours met aftrek van strafseconden voor weigeringen en afgooien van balken (ook als begeleider dat doet).

Deelnemers tot 12 jaar leggen het parcours niet op tijd af maar krijgen stijlpunten en strafpunten. Ook zullen de hindernissen lager staan.

Je mag per start 2 keer het parcours afleggen, waarbij het tweede rondje telt voor het klassement.

Kosten per start € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet leden

Er kan opgegeven worden in de volgende rubrieken:

Kids 10 tot 12 jaar

Junior (van 12 t/m 17 jaar)

senior (van 18 tot …. jaar)

 

Hoe geef ik mij op?

Opgeven doe je door een mail te sturen naar info@delekruiters.nl. Doe dit voor 22 augustus.

Vermeld in je de mail:

 • Naam
 • Naam pony
 • Aan welke rubrieken/clinic je wilt deelnemen. Vergeet daarbij de klasse niet en bij de agility of je aan de hand wilt deelnemen of onder het zadel
 • Klasse/niveau
 • Ben je onder de 18 jaar? Geef dan ook je leeftijd door
 • Of je lid bent van de lekruiters of niet.

 

Belangrijke informatie

 • Iedereen is verplicht om een cap te dragen, zowel bij de clinics als bij de wedstrijdrubrieken, ook als je ouder bent dan 18 jaar
 • Pony’s tot ongeveer 120 cm mogen meedoen
 • Qua regelementen volgen we zoveel mogelijk de KNHS-reglementen.
 • De agility wordt op het gras gehouden.
 • De proeven voor de dressuur aan de lange teugel vind je bij de foto’s of zijn verkrijgbaar via de mail.
 • Meld je je vanaf 22 augustus af dan brengen wij het inschrijfgeld in rekening.