Versoepeling Corona Maatregel
Versoepeling Corona Maatregel

Versoepeling Corona Maatregel

Inmiddels is de ‘lock-down’ al enige tijd een gegeven. De COVID-19 maatregelen zijn iets versoepeld en opnieuw geeft dat gevolgen voor onze leden, maar dit keer in positieve zin! Ben jij – net als wij – de draad som ook even kwijt, hieronder zetten we de vijf belangrijke recente maatregelen nog even op een rij:

 1. Je paard(en) rijden op de vereniging
  Individueel rijden van paarden blijft zowel buiten als binnen toegestaan, dit geldt voor alle hippische accommodaties.
 2. Groepslessen en buitenritten t/m 26 jaar
  Buiten mogen groepslessen gegeven worden aan jeugd, jongeren en jongvolwassenen t/m 26 jaar. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Buitenritten in groepen zijn ook toegestaan. 
 3. Groepslessen en buitenritten vanaf 27 jaar
  Er mogen buiten groepslessen en buitenritten gegeven worden aan volwassenen vanaf 27 jaar met een maximale groepsgrootte van vier (exclusief instructeur) op 1,5 meter afstand. Meerdere groepjes van vier personen zijn toegestaan indien zij onderling ruim voldoende afstand houden en de groepjes niet mengen en van elkaar te onderscheiden zijn. Voor ons betekent dit een groep van vier in de rijbaan en een tweede groep op het terrein van de oude ijsbaan.
 4. Wedstrijden en meetmomenten
  Wedstrijden en meetmomenten zijn zowel binnen als buiten niet toegestaan voor alle disciplines. Voor topsporters met een status vanuit NOC*NSF gelden uitzonderingen. Jeugd t/m 17 jaar mogen onderlinge wedstrijden rijden en deze tellen voor KNHS winstpunten.
 5. Publiek bij lessen of activiteiten
  Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen. Voor noodzakelijke ondersteuning of hulp bij bijvoorbeeld het opzadelen of opstappen kan een uitzondering worden gemaakt.

Voor een volledig overzicht van de maatregelen die betrekking hebben op de paardensport verwijzen wij naar de site van de KNHS, klik op deze link.