Onze vereniging

De landelijke rijvereniging en ponyclub "De Lekruiters", die in het jaar 2017 haar 75-jarig bestaan viert, telt op dit moment ongeveer 100 leden, waarvan een gedeelte uitkomt op officiële wedstrijden. De Lekruiters zijn aangesloten bij de KNHS Regio Zuid-Holland en zijn gevestigd in kring 4 “Het Groene Hart”.

HISTORIE:
Op 2e Pinksterdag 1942 ging Leen Noordegraaf naar het concours te Dordrecht en daar ontmoette hij leden van zustervereniging "Siegfried" uit Bergambacht. Uit het gesprek bleek dat er in Lekkerkerk ook wel behoefte was aan een rijvereniging. Het rustte niet bij Leen en hij betrok Arie de Jong en de toenmalige dierenarts D.A. Oskam bij zijn plannen. Er werd een commissie in het leven geroepen voor het oprichten van de vereniging... Lees verder >>

VERENIGING:
De Lekruiters hebben ten doel het beoefenen alsmede het bevorderen van de hippische sport in verenigingsverband. De vereniging tracht dit doel te bereiken door o.a. het geven van lessen in groepsverband, het instant houden van de accommodatie, het behartigen van de belangen en het vertegenwoordigen van de leden en het houden van en het deelnemen aan evenementen.

MANEGE:
De manege van De Lekruiters is te vinden aan de Tiendweg-Oost te Lekkerkerk gelegen in het groene hart van de Krimpenerwaard.  De accomodatie bestaat uit een grote rechthoekige bak, een longeerbak en springmateriaal. De manege wordt onderhouden door de eigen leden. 

DE RUIF:
De Lekruiters hebben ook een eigen clubhuis. Hier kunnen de leden en bezoekers gezellig napraten over de lessen, wedstrijden en demonstraties. Het is in De Ruif dan ook gezellig vertoeven onder het genot van een hapje en een drankje. Ook staan hier de prijzenkasten van De Lekruiters met alle trofeeën. Wil je ook helpen in De Ruif, neem dan contact op met een van de bestuursleden.

SPONSERING:
Wilt u De Lekruiters sponsoren, adverteren in het clubblad of een reclamebord plaatsen in de manege en daarmee een bijdrage leveren aan onze vereniging, dan kunt u e-mailen naar info@delekruiters.nl.

DONATEURS:
De Lekruiters hebben donateurs die de vereniging die een warm hart toedragen. Je wordt donateur voor € 15,00 per jaar. Bij het donateursschap inbegrepen zitten twee toegangskaarten voor de jaarlijkse ruiteravond en tweemaal per jaar het clubblad. Wil je donateur worden? Download hier dan het donateur aanmeldformulier