De ‘huisregels’ van onze accommodatie:

 

 • Rijden in de bak is alleen toegestaan voor leden van PSV ‘De Lekruiters’. Dit geldt ook voor het longeren in de longeerbak en het rijden op het gras;
 • Iemand die geen lid is maar bijvoorbeeld een keer op je paard wilt rijden moet dit van tevoren melden bij iemand van het bestuur en de kosten van € 10,- per keer voldoen;
 • Dit geldt ook als je zelf lid bent en je wil iemand les geven in onze bak (indien je hiervoor gediplomeerd bent), kosten € 10,- per keer en vooraf melden bij een bestuurslid;
 • Rijden alleen met goedgekeurde veiligheidscap (ook voor het mennen) en rijlaarzen of rijschoenen/jodhpurs met chaps;
 • ’s Zomers / bij droog weer de bak sproeien voordat je gaat rijden! Dit is beter voor je paard of pony en het bevorderd ook de relatie met de omwonenden;
 • Hindernismateriaal dient altijd na gebruik weer opgeruimd te worden en mag niet in de bak blijven staan;
 • Laat het licht niet onnodig branden, zowel bij de longeerbak als de rijbak;
 • Ruim de paardenpoep op, dit geldt voor het hele terrein, niet alleen de rijbak. Dus ook op de parkeerplaats, het gras, in de longeerbak en op de brug!
 • Ook hondenpoep zien we graag opgeruimd. Als je je hond meeneemt naar de manege,  ruim zijn uitwerpselen dan altijd op, ook als het in het gras is, want ook daar lopen anderen!

Als vereniging zijn wij niet verantwoordelijk voor de uitwerpselen van alle paarden in het dorp. Toch willen wij jullie verzoeken om ook tijdens een buitenrit en onderweg van of naar de manege, je paardenpoep netjes op te ruimen of op zijn minst even in de goot of de berm te schuiven. Dit wordt door vele buurtbewoners gewaardeerd en zal ook het respect voor ons paardensporters vergroten.

 

Met betrekking tot de lessen:

 • Meld jezelf zo vroeg mogelijk van te voren af indien je verhinderd bent. Als er veel afzeggingen zijn kan dat consequenties hebben voor de indeling en/of het al dan niet door laten gaan van een les en voor de instructie en de overige deelnemers is dit prettig om zo vroeg mogelijk te weten! Uiteraard zijn er situaties (ziek, blessure, weer) die onverwachts zijn maar veel zaken kunnen ook eerder doorgegeven worden.
 • Bij de springles wordt iedereen geacht om 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn om de instructie te helpen met opbouwen! Ook het afbouwen en opruimen gebeurt gezamenlijk onder leiding van de instructie, maar hij/zij hoeft het niet alleen te doen!

De Ruif:

Onze schitterende nieuwe Ruif wordt door Anja Verwaal geëxploiteerd. Zij zorgt voor de inkoop, houdt de boel schoon en zorgt dat er met activiteiten iemand achter de bar staat. Mocht je wat willen nutigen wanneer niemand achter de bar is, wees dan zo eerlijk om zelf het verschuldigde geld neer te leggen voor hetgeen je geconsumeerd hebt of schrijf het op een briefje en reken de volgende keer af. Onder die voorwaarde mag er altijd zelf gepakt worden indien er niemand achter de bar aanwezig is. Help ook om het in en om de Ruif netjes te houden!

  

Tenslotte: ga respectvol met onze accommodatie om! We hebben er met zijn allen hard voor gewerkt, laten we er ook met zijn allen voor zorgen dat we hier nog jaren paardensportplezier kunnen beleven!